У Татарові освятили хрест на місці загибелі двох юних повстанців

25 червня, у Татарові в урочищі Вербівський урочисто освятили пам`ятний хрест на місці загибелі двох місцевих юнаків. Про це повідомили у Ворохтянській селищній раді.

«Рівно 81 рік тому, а саме наприкінці червня - початок липня 1942 року, на цьому місці розгорнулися трагічні події не тільки для Татарова, а й всієї округи. Московські енкаведисти закидали гранатами та спалили будиночок вівчарів у якому згоріло заживо двоє молодих місцевих хлопців: шістнадцятирічний Микола Малкович та на жаль не відомий юнак. Ці хлопці були не просто пастухами, а вони у той час виконували дуже важливу, але не менш небезпечну місію - зв’язкових УПА. Поруч пролягала важлива для українських повстанців дорога на полонину Діл, а далі на Космач... Юнаки підпільно підтримували діяльність наших повстанців, за що і поплатилися своїми молодими життями», - йдеться у повідомленні.

Ініціювали відновлення та встановлення кам`яного хреста родина Мотруків із присілку Вербівський. Також варто згадати, що протягом багатьох років опікувався збереженням пам`яті про це трагічне місце та постійно оновлював дерев`яний хрест, також мешканець Вербівського, старожил Микола Гасюк.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.