Франківський суд заочно засудив депутата держдуми Анатолія Вассермана

Івано-Франківський міський суд виніс вирок депутату держдуми росії Анатолію Вассерману, уродженцю Одеси, за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.

Обвинувачений, будучи представником влади, за попередньою змовою групою осіб, вчинив умисні дії з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, які призвели до загибелі людей та інших тяжких наслідків.

Зокрема, Вассерман голосував за визнання так званих лнр та днр, що створило передумови для вторгнення російських військ на територію України.

«Зазначені рішення Державної думи Федеральних зборів РФ були частиною злочинного плану, так як сам факт їх існування використовувався при створенні приводів для ескалації воєнного конфлікту і був спробою виправдання агресії перед громадянами Російської Федерації та світовою спільнотою. Дії РФ призвели до тяжких наслідків у вигляді загибелі людей, у тому числі дітей, отримання ними тілесних ушкоджень різного ступеня тяжкості та заподіяння матеріальних збитків у вигляді знищення будівель, майна та інфраструктури», - йдеться у вироку суду.

Судовий розгляд кримінального провадження про обвинувачення Вассермана здійснювався за відсутності обвинуваченого (in absentia).

Суд визнав Вассермана винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 110 КК України, та призначив йому покарання у виді позбавлення волі на строк 15 (п’ятнадцять) років з конфіскацією майна.

Строк відбуття покарання рахуватимуть з часу, коли він буде фактично затриманим.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.