В ОВА виправдовуються за рішення про заборону госпіталізації прикарпатських чоловіків

В Івано-Франківській ОВА провели пресконференцію щодо рішення Ради оборони області, за яким прикарпатські чоловіки не зможуть госпіталізуватись у медичні заклади без дозволу ТЦК.

Перший заступник голови Івано-Франківської ОВА Віталій Ільчишин заявив, що жодних змін в організації медичної допомоги населенню не відбулось, і влада не порушуватиме закони та Конституцію України, яка гарантує надання людям своєчасної медичної допомоги.

«Незважаючи на те, що є даний наказ, жодних відмов, а тим більше в ургентних випадках в Івано-Франківській області немає», - сказав перший заступник Департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА Володимир Дзьомбак.

За словами Дзьомбака, наразі рішення опрацьовується, вивчається думка медичних закладів з цього приводу. Посадовець запевнив, що рішення, яке буде прийняте, буде грунтуватися на Конституції України і жодних порушень прав людини не буде.

Віталій Ільчишин пояснив, що таку пропозицію вніс Територіальний центр комплектування і Рада області прийняла цю пропозицію. За його словами, скандальна ініціатива мала розглядатись Департаментом охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА і вже на підставі їх рішення мали видаватись відповідні накази.

Ільчишин зазначив, що частина чоловіків, які отримали «бойові повістки» намагаються уникнути мобілізації шляхом госпіталізації у медичні заклади. За його словами, для боротьби з таким випадками і мали застосувати цю норму.

За підсумками сказаного посадовцями на пресконференції складно зрозуміти, що буде відбуватися далі. Чи буде скасований пункт рішення Ради оборони області про заборону госпіталізації чоловіків? Відомо, що рішення будуть доопрацьовувати, але чи залишиться загальна ідея про заборону госпіталізації чоловіків без дозволу ТЦК - наразі невідомо.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.