Прикарпатець, який зарізав учасника АТО, отримав 10 років ув’язнення

Богородчанський районний суд виніс прикарпатцю, який у Надвірні зарізав учасника АТО.

09.10.2021, близько 03 години ночі обвинувачений вступив у словесний конфлікт з двома чоловіками у магазині в м.Надвірні. Після цього чоловіки вийшли на вулицю, де між ними виникла бійка, в процесі якої обвинувачений вдарив потерпілого ножем у район серця.

Від отриманого ножового поранення чоловік помер у приміщенні лікувального закладу комунального некомерційного підприємства «Надвірнянська центральна районна лікарня» Надвірнянської міської ради, куди був доставлений для надання медичної допомоги.

Допитаний у судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованого йому злочину не визнав. Він зазначив, що один з чоловіків падав на нього. Потерпілий, сказав що він учасник АТО, тому його повинні всі поважати, і наніс йому удар головою в область губи. За його версією, удар ножем він завдав з метою самозахисту, бо потерпілий його душив. Обвинувачений не зміг пояснити, що йому заважало піти та уникнути конфлікту та бійки, але він нікого не хотів вбивати.

Свідок події повідомила, що обвинувачений був ініціатором сварки, хоча чоловіки пропонували примиритись. Однак, він грубою нецензурною лайкою їм відповідав та сказав, щоб хлопці йшли з ним, бо їм буде гірше.

Інший свідок повідомив, що в процесі сварки загиблий говорив обвинуваченому, що той негарно себе поводить в мирному житті, оскільки він несе службу в зоні АТО і захищає таких як обвинувачений на війні від ворогів. На що обвинувачений відповів, що йому байдуже що той «атовець», адже він є особою, яка була в місцях позбавлення волі, тому його не цікавить що робить потепілий. Свідок підтвердив, що удар ножем не був випадковістю. Якби обвинувачений спровокував конфлікт цього б не трапилося.

«Вина обвинуваченого у вчиненні інкримінованого йому кримінального правопорушення та фактичні обставини вчиненого діяння підтверджуються показаннями свідків, які були допитані в судовому засіданні, потерпілого та дослідженими документами (матеріалами) кримінального провадження», - йдеться у вироку суду.

Зазначимо. що на момент скоєння злочину в обвинуваченого вже була судимість за крадіжку.

Суд визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст.115 КК України та призначив покарання у виді позбавлення волі строком на 10 (десять) років, з поміщенням до кримінально-виконавчої установи.

Строк відбування покарання засудженому рахуватимуть з дня фактичного затримання, а саме з 9 жовтня 2021 року, з розрахунку один день попереднього ув’язнення за один день позбавлення волі.

Автор - Василь Мороз

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.