На Івано-Франківщині заочно засудили двох бойовиків ДНР

За матеріалами СБУ в Івано-Франківську до 15 років ув’язнення засуджено найманця російської військової компанії «Вагнера» та бойовика 113 полку «днр».

Суд підтвердив висновки Служби безпеки щодо їхньої участі в бойових діях проти Сил оборони України.

«Зокрема, колишній мешканець Івано-Франківської області ще у 2014 році приєднався до 3 окремої мотострілецької бригади т.зв. «днр». А у 2016 році бойовика зарахували до «вагнерівців» завдяки наявності в нього судимості за насильницький злочин. За свою злочинну діяльність отримав одну з нагород, якими відзначають горлорізів у «Вагнері», – т. зв. «чорний хрест». Після повномасштабного вторгнення в складі компанії «Вагнера» найманець воював проти сил оборони України на Луганщині та під Авдіївкою Донецької області», - повідомили в пресцентрі СБУ в Івано-Франківській області.

Другий бойовик, мешканець Маріуполя, напередодні повномасштабного вторгнення виїхав на непідконтрольну українському уряду територію.

«На окупованій Донеччині він із власної ініціативи вступив до 113 полку т. зв. «ДНР». У цьому збройному формуванні бойовик проходив службу в складі 3 відділення 2 взводу 1 роти 5 батальйону. Він воював проти українських сил на Херсонщині в районі населених пунктів Біла Криниця, Велика Олександрівка, Борозенське, Кочубеївка», - йдеться у повідомленні.

Суд визнав обох бойовиків винними за трьома статтями Кримінального кодексу. Бойовиків засуджено до позбавлення волі на строк 15 років з конфіскацією майна.

Оскільки зрадники перебувають на непідконтрольній території, строк відбування покарання рахуватиметься з моменту їх фактичного затримання.

Розслідування проводила СБУ в Івано-Франківській області за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.