Суд стягнув з калуської підприємиці плату за землю під торговим комплексом

12 червня 2023 Калуський міськрайонний суд виніс рішення у цивільній справі за позовною заявою Калуської міської ради про стягнення безпідставно збережених коштів за використання земельної ділянки в розмірі орендної плати за землю.

У позовній заяві стверджується, що відповідачка набула права часткової власності на торговий комплекс, в м. Калуші. Це нерухоме майно знаходиться на земельній ділянці комунальної власності, площею 0,2670 га. А відповідачка використовує землю як власник нерухомого майна, яке на ній знаходиться. При цьому правовстановлюючих документів на землю відповідачкою не оформлено. Таким чином, відповідачка використовує земельну ділянку без достатньої правової підстави.

Калуською міською радою з урахуванням площі земельної ділянки та її нормативної грошової оцінки розраховано розмір недоотриманої орендної плати пропорційно до частки власності відповідачки у нерухомому майні за фактичне використання земельної ділянки комунальної власності.

Згідно з інформацією фінансового управління Калуської міської ради за користування землею відповідачка повинна сплатити до бюджету 457 367,54 грн.

«Суд з’ясувавши обставини викладені у позовній заяві та перевіривши подані документи прийшов до висновків, що позовні вимоги є обґрунтованими та підлягають задоволенню. Одночасно, суд вирішив стягнути з відповідачки 6 860, 51 гривень судового збору», - повідомили в Калуському міськрайонному суді.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.