Прикарпатець, у якого знайшли патрони і гранати, отримав 1,5 роки ув’язнення

Івано-Франківський міський суд виніс вирок прикарпатцю, який незаконно зберігав патрони та гранати.

Обвинувачений зберігав 150 бойових патронів калібру 5,45 мм, а також 2 (дві) ручні осколкові гранати Ф-1 (що складаються з 2-х корпусів гранат Ф-1 та Ф-2 запалів до них типу УЗРГМ), які придатні для здійснення вибухів.

12 грудня 2022 року о 13:00 під час перенесення вказаних бойових припасів, обвинуваченого було затримано правоохоронними органами поблизу будинку, при цьому бойові припаси вилучено, а вчинюваний останнім злочин припинено.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений вину у пред’явленому обвинуваченні визнав повністю, ствердив все вищенаведене відповідно до викладеного. Усвідомлює, що своїми діями вчинив злочин, на даний час щиро розкаюється у вчиненому, критично оцінює свій вчинок, запевнив суд, що такого більше не повториться, просить суворо його не карати.

Прокурор посилався на засудження обвинуваченого в 1999, 2000 та 2010 роках, та вказав, що суду слід взяти це до уваги як негативну характеристику. Інших обставин, які б пом’якшували покарання обвинуваченому окрім щирого каяття, суду прокурором не наведено.

«Суд приходить до переконання, що виправлення обвинуваченого не можливе без ізоляції від суспільства, проте до нього слід застосувати вимоги ч.1 ст.69 КК України, визначивши йому основне покарання нижче від найнижчої межі, встановленої в санкції ч.1 ст.263 КК України у виді позбавлення волі, оскільки таке покарання є достатнім, справедливим і необхідним для його виправлення та для запобігання вчиненню кримінальних правопорушень як ним, так і іншими особами», - йдеться у вироку суду.

Суд визнав обвинуваченого винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.263 КК України та призначив покарання із застосуванням ч.1 ст.69 КК України - 1 (один) рік 6 (шість) місяців позбавлення волі.

Строк відбуття покарання обвинуваченого рахуватимуть з часу фактичного затримання - 12.12.2022 року.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. Вирок може бути оскаржено до Івано-Франківського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення, шляхом подачі апеляційної скарги через Івано-Франківський міський суд.

Автор - Василь Мороз

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.