Прикарпатський студент презентував проєкт створення робота-маніпулятора для МКС

Ігор Ніколенко, студент групи ПМІ-21-1К кафедри комп’ютеризованого машинобудування Інститут Інженерної Механіки здобув «золото» на науковій конференції UNIVERSEH у Кракові (Польща).

На конференції він представив робота-маніпулятора для роботи на Міжнародній космічній станції. А незадовго до цієї події запропонував на Конкурс студентських наукових робіт свій проєкт, який справив на членів журі – представників ТзОВ «ЛЕОНІ Ваерінг Системс УА ГмбХ» – таке враження, що віддали хлопцю не тільки пальму першості, але й грант на його реалізацію.

«Поспіль дві перемоги, що стали гордістю Інституту інженерної механіки і всього ІФНТУНГ, - серйозний привід поцікавитися секретом успіху Ігоря й довідатися з перших уст про стежки-дороги, які ведуть до здійснення мрій. Багато що стає зрозумілим уже з перших хвилин спілкування: Ігор – надзвичайно зібраний юнак, сконцентрований на поточному моменті, уважний до дрібниць. А це дуже важливо у спеціальності, яку він обрав справою свого життя – інженерії мехатронних систем, - адже тут дрібниць немає. Тож, мабуть, і вибір вишу, й освітнього напрямку – цілком логічні. Він так і каже: «Інженерія для мене не просто робота або галузь знань, яку вивчаю, а частинка мого життя». Усвідомив це в коледжі електронних приладів, який, до речі, закінчив із червоним дипломом. Саме там замахнувся на реалізацію масштабного проєкту – металевий маніпулятор із числовим програмним управлінням з різноманітними електронними компонентами. Тоді на це знадобилося півроку напруженої роботи, чималі кошти й практична допомога фахівців із різних металообробних підприємств області, які підтримали юного конструктора», - повідомили в ІФНТУНГ.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.