Уродженець Луганська, який вкрав три велосипеди, відбувся умовним терміном

Івано-Франківський міський суд виніс вирок уродженцю Луганська, який вчинив в Івано-Франківську три крадіжки велосипедів.

2 липня 2020 року обвинувачений вкрав велосипед, який був припаркований біля кафе в центрі Івано-Франківська, але не був пристебнутий велосипедним замком. Власник велосипеда побачив крадія, біг за ним і вимагав повернути його майно, але зловмисник прискорився і втік. Своїми діями він завдав збитків на суму майже 9 тисяч гривень.

3 липня 2020 року обвинувачений вкрав велосипед біля пивного магазину на вулиці Дудаєва. Власник намагався наздогнати крадія, але той зумів втекти. Своїми діями завдав збитків у розмірі майже 2 тисяч гривень.

24 липня 2020 року обвинувачений вкрав велосипед з велопарковки Вовчинецької сільської ради. Своїми діями завдав збитків на суму 3,5 тис. гривень.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений вину у вчиненні вказаних кримінальних правопорушень визнав повністю. Він повідомив, що дин із велосипедів здав у комісійний магазин, звідки його було вилучено та повернуто потерпілому, а інший - самостійно повернув потерпілому. Окрім цього, цивільний позов ще одного потерпілого про відшкодування матеріальної шкоди визнав повністю. Усвідомлює, що своїми діями вчинив злочини, на даний час щиро розкаюється у вчиненому, просить суворо його не карати.

Зазначимо, що 21 квітня 2021 року обвинувачений був засуджений Верховинським районним судом за крадіжку, за що був оштрафований на 17 тисяч гривень.

Суд визнав обвинуваченого винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.186, ч.2 ст.186, ч.2 ст.185 КК України. На підставі ч.1 ст.70 КК України, шляхом поглинання менш суворого покарання більш суворим, призначив йому остаточне покарання за сукупністю злочинів у вигляді 4 (чотирьох) років позбавлення волі. Керуючись ст.75 КК України, звільнив його від відбування призначеного покарання у вигляді позбавлення волі, встановивши іспитовий строк - 2 (два) роки.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. Вирок може бути оскаржено до Івано-Франківського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення, шляхом подачі апеляційної скарги через Івано-Франківський міський суд.

Автор - Василь Мороз

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.