Посадовець, який допустив приватизацію земель заповідника, звільнений від відповідальності

Яремчанський міський суд виніс вирок уродженцю м.Яремчі, якого звинувачували у службовій недбалості.

Обвинувачений працював на посаді начальника Ямнянського ПНДВ Карпатського НПП. У зв’язку із неналежним виконанням своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, у 2006 році, виконуючи свій обов’язок із погодження меж суміжної із територією Ямнянського ПНДВ Карпатського НПП земельної ділянки, не вжив належних та достатніх заходів, щодо визначення реальних меж території Ямнянського ПНДВ Карпатського НПП, проте маючи таку можливість, проставив свій підпис та мастичний відтиск трикутної печатки Ямнянського ПНДВ Карпатського НПП на земельно-кадастровому плані земельної ділянки, яка рішенням сесії Яремчанської міської ради від 15.08.2006 № 40-3/2006 була надана у приватну власність громадянину України із цільовим призначенням для ведення особистого селянського господарства, загальною площею 0,1954 гектара, котра на 0,1602 гектара накладається на земельну ділянку, що перебуває у постійному користуванні Карпатського НПП відповідно до державного акту на право постійного користування землею, засвідчивши, таким чином, факт погодження Карпатського НПП як суміжного землекористувача, із межами наданої громадянину земельної ділянки.

«Так, внаслідок підписання обвинуваченим вищевказаного земельно-кадастрового плану, у зв’язку із неналежним виконанням ним своїх службових обов’язків, у приватну власність громадянина незаконно було передано земельну ділянку, що перебувала у постійному користуванні Карпатського НПП загальною площею 0,1602 гектара, внаслідок чого державним інтересам у сфері охорони навколишнього природного середовища завдано збитків на суму 161349 гривень, що є тяжкими наслідками, які станом на 2006 рік у 250 і більше разів перевищували неоподаткований мінімум доходів громадян і є тяжкими наслідками», - йдеться у вироку суду.

В підготовчому судовому засіданні обвинувачений звернувся до суду із клопотанням, в якому просив кримінальне провадження закрити на підставі п.1 ч.2 ст.284 КПК України у зв’язку із закінченням строків давності.

В підготовчому судовому засіданні прокурор клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Суд вирішив закрити провадження у зв’язку із закінченням строків давності, звільнивши обвинуваченого, від кримінальної відповідальності за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.367 КК України, у зв’язку із закінченням строків давності.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції. Якщо строк апеляційного оскарження буде поновлено, вважається, що ухвала суду не набрала законної сили.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.