З Івано-Франківщини депортують трьох іноземців

Упродовж цього тижня працівники міграційної служби в Івано-Франківській області виявили 3 іноземних громадян, які не мали законних підстав перебувати в Україні. Про це повідомили в Міграційній службі Івано-Франківської області.

Зокрема, йдеться про 47-річного громадянина Республіки Судан, який свого часу навчався у виші в Харкові, але після завершення навчання у визначений законодавством термін не виїхав з України, натомість мігрував зі східних теренів нашої країни на Прикарпаття. Щодо іноземця ухвалено рішення про примусове повернення з України у країну походження або в треті країни, а також повідомлено про заборону відвідувати Україну упродовж найближчих трьох років.

Такі ж наслідки вчиненого правопорушення мала й 24-річна громадянка Туркменістану. Після перевірки документів працівники міграційної служби з’ясували, що дівчина порушила умови візового режиму, тобто своєчасно не виїхала з України після закінчення терміну дії візи. Іноземна громадянка сплатила штраф і нехайно покинула територію України.

Тим часом аналогічне рішення про примусове повернення з України ухвалено щодо громадянки Нідерландів. Іноземка має сплатити штраф за порушення правил перебування в Україні і в червні виїхати за кордон.

З початку року в Івано-Франківській області складено понад 130 протоколів про адміністративні правопорушення за фактами порушень іноземцями правил перебування в Україні, а також до відповідальності притягуються деякі громадяни України за невжиття заходів до забезпечення своєчасної реєстрації іноземців.

Правопорушники сплатили штрафів до державної казни на загальну суму понад 200 тисяч гривень.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.