Проєкт студентів ІФНТУНГ переміг на Міжнародному космічному хакатоні

Модульне поселення на Місяці, стіни якого надруковані з місячного пилу методом 3D друку – ідея студентів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, яка перемогла на Міжнародному космічному хакатоні (Space Hackhaton). Про це повідомили в ІФНТУНГ.

Конкурс проходив у межах роботи Міжнародної конференції з космічних ресурсів (6th Space Resources Conference), яка відбулася днями в Гірничо-металургійній академії ім. Станіслава Сташиця.

До складу команди, яка представляла наш університет на хакатоні ввійшло троє студентів – Ігор Ніколенко (спеціальність «Комп’ютеризоване машинобудування»), який, до слова, здобув перемогу в Міжнародній конференції з космічних ресурсів зі стендовою доповіддю «Робототехніка – майбутнє в дослідженні Космосу», а також студентки – Мар'яна Рачкевич (спеціальність «Архітектура та містобудування») та Анастасія Киселюк (спеціальність «Науки про Землю»).

Прикарпатські студенти змагалися зі студентами з Франції, Німеччини, Швеції, Люксембургу та Польщі. Їхнє завдання полягало в наступному: за максимально короткий термін (два дні, три раунди розробок) запропонувати нове практичне вирішення сучасних викликів, пов’язаних із космічними технологіями.

«На початку хакатону кожна команда обирала зі списку челендж і відповідно рухалася за ним, пропонуючи як вирішити завдання того чи іншого виклику. Наша команда обрала челендж , який стосувався житла та мінімалізації матеріалів, які постачаються з Землі. Ми вирішили зробити проекціяю smart-поселення на Місяці (Smart Lunar Habitat). Й наша ідея, яка найбільше зацікавила комісію – це 3D друк з місячного пилу цих поселень як окремих модулів, які можна буде комбінувати між собою під певні потреби і ситуацію: додавати, віднімати, транспортувати, змінювати тощо. Поселення обов’язково має складатися зі smart-модулів, бо передбачатиме проведення досліджень, відслідковування фізичного стану космонавтів, які будуть перебувати в містечку, а також відпочинок, який є запорукою якісної роботи», - розповідає одна із переможниць хакатону Мар`яна Рачкевич.

Під час роботи над презентацією ідеї студенти опиралися на дослідження NASA, які зі схожого матеріалу видрукували стіну.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.