На Верховинщині відкрили меморіальну дошку бійцю Дмитру Черкалюку

На фасаді Верховинського ліцею відкрили меморіальну дошку на честь загиблого бійця Дмитра Черкалюка. Про це повідомили у Верховинській селищній раді.

Почесне право відкрити меморіал пам’яті Захиснику України надали матері Валентині, батькові Іванові, сестрі Ірині та братові Василеві.

Селищний голова Василь Мицканюк висловим щирі співчуття родині, подякував батькам за гідне виховання сина та зазначив, що ми всі у вічному боргу перед родиною загиблого Героя.

Черкалюк Дмитро Іванович народився 3 листопада 1997 року в селищі Верховина. Був первістком у багатодітній родині. З 2004 по 2013 рік навчався у Верховинській ЗОШ І-ІІІ ст. За роки навчання показав себе старанним, відповідальним і наполегливим учнем. Після закінчення 9-го класу всупив до Надвірнянського професійно-технічного училища, здобував спеціальність столяра.

Дмитро Черкалюк з юного віку займався спортом, півзахисник команди «Черемош», відвідував спортивні секції з боксу, боротьби. Добрий, веселий, щирий, мав багато друзів… У вирішальний для країни час Дмитро без вагань пішов на війну, бо ж знав, що він повинен бути там, повинен рятувати чужі життя. Тільки не знав, що ціною власного життя.

Дмитра Черкалюка нагороджено орденом «За заслуги перед Прикарпаттям» (посмертно).

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.