Прикарпатські міграційники відправили за кордон 250 біометричних документів

Цьогоріч міграційна служба Івано-Франківської області переслала українцям у різні країни світу майже 250 біометричних документів.

Наприкінці минулого року урядовою постановою було врегульовано питання, яким чином зробити так, щоби громадяни, які оформили закордонні чи національні паспорти у вигляді ID-картки в одному регіоні, мали можливість отримати готові документи безпосередньо за місцем свого фактичного перебування в іншому регіоні України, а так само за кордоном.

«Війна в Україні спричинила активні міграційні процеси, значна частина населення зі східних і південних областей України переїхала до більш безпечних регіонів, а також за межі країни. Дякуючи українським воїнам, після знищення чи вигнання рашистів чимало людей повернулися додому на звільнені території. Зрозуміло, що де б не перебували люди, виникали питання з оформленням паспортних документів: 14-річним – перший паспорт, в інших випадках – у зв’язку з втратою, закінченням терміну дії, зміною прізвища тощо. Нерідко оформлені ними закордонні паспорти та національні паспорти у вигляді ID-картки надходять у відповідні строки до територіальних підрозділів, натомість громадяни перебувають у зовсім іншому місці», - повідомили в Міграційній службі Івано-Франківської області.

Насьогодні відлагоджено і чітко працює механізм пересилання паспортів від одного територіального підрозділу міграційної служби до будь-якого в іншому регіоні України ( у тому числі, там, де відновлена робота на деокупованій території), а також через МЗС України до закордонних дипломатичних установ і розміщених за кордоном представництв Центру обслуговування громадян «Паспортний сервіс».

До прикладу, з початку цього року міграційна служба Івано-Франківської області подбала про те, щоб майже 250 українців за місцем свого перебування у різних країнах світу отримали бажані закордонні паспорти (177 документів) і паспорти громадянина України ( майже 70 документів. Географія широка: від сусідньої Польщі - до далеких Канади і США. Буквально у цю хвилину готуються документи для відправлення 2 закордонних паспортів, на які очікують матір з дитиною у Фінляндії.

Щоб отримати за кордоном паспортний документ, слід звернутися до закордонної дипломатичної установи України з заявою про отримання у країні перебування закордонного паспорта або внутрішнього паспорта у вигляді ID-карти. Заява має бути адресована тому територіальному підрозділу ДМС в Україні, в якому цей документ оформлявся.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.