У Крилосі проведуть масштабну історичну реконструкцію

Реконструктори та ремісники з‘їхалися до Давнього Галича і два дні відтворюватимуть побут і військову справу XII століття.

«У масштабній події 20-21 травня на території Музею історії Галича (с.Крилос) візьмуть участь клуби історичної реконструкції «Чорна Галич» (Львів, Броди, Циків), «Atira Rutenia» (Київ), «Бойове Братство» (Київ), «Лемберг» (Львів), «Галицька Дружина» (Тернопіль), «Зігмунд» (Івано-Франківськ), «Хоругва Землі Галицької» (Івано-Франківськ), а також студенти-археологи зі Студентського Археологічного Товариства, київських вузів: КНУ імені Тараса Шевченка, Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури, працівники музеїв та заповідників: КЗ ЛОР «Львівський історичний музей», ДІКЗ «Тустань», Національного заповідника «Софія Київська» та Громадської організації «Коло Честі», - повідомили у заповіднику «Давній Галич».

Клуб «Чорна Галич» відтворюватиме побут і столярну справу. Готуватимуть страви так, як готували наші предки 800 років тому.

Клуб "Бойове Братство" проводитиме майстер-клас із мистецтва середньовічного бою. Клуб створений у 2006 році в Києві, об'єднав любителів історичного фехтування і рольових ігор. Згодом члени клубу почали цікавитись реконструкцією середньовічної європейської культури. В 2011 році частина учасників клубу організувала майстерню по виготовленню обладунків "Battle Forge".

Клуб історичної реконструкції "Галицька Дружина" та клуб лучників "Krotos" відтворять середньовічний тир, проведуть експеримент з реконструкцією середньовічного обладунку та мінітурнір з стрільби з лука для відвідувачів.

Atira Ruthenia проводитиме навчання по фехтуванню на мечах.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.