В Івано-Франківській ОВА думають, як забезпечити переселенців роботою

В Івано-Франківській ОВА відбулась робоча нарада з народними депутатами, головою ОВА, заступниками, керівникамии департаментів, головами та заступниками голів громад. Про це повідомила народна депутатка Олена Вінтоняк.

Зустрічались та говорили про тих людей, які в нашій області та місті знайшли свою другу домівку, а саме про внутрішньо переміщених осіб. Найбільше переміщених осіб на Івано-Франківщині з Донецька, Луганська, та Харкова. Люди приїжджали сімʼями, родинами, самотні та цілими підприємствами. Так, нам вдалося прийняти всіх, на сьогоднішній день в регіоні більше 140 тисяч ВПО, з яких близько 60 тис працездатного віку.

«Ставили питання про соціалізацію та працевлаштування, адже постійна виплата допомоги та видача продуктових пакетів не сприяє ні покращенню життя людей, ні покращенню фінансового стану в області. Говорили про необхідність отримання такими людьми нових навичок та професій, адже на жаль в області мало виробничих підприємств, тим більше взагалі немає великої промисловості, характерної для тих областей, з яких прибули ВПО (гірничо-збагачувальні комбінати, сталево-літейні, машинобудівні і т д). Однак, якщо не займатись працевлаштуванням, то це може привести до катастрофічних наслідків. Цифри поки що невтішні - це 300-500 осіб, яким надано роботу», - зазначила Вінтоняк.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.