АМКУ оштрафував «Рогатин-водоканал» за зловживання монопольним становищем

8 травня 2023 року Адміністративна колегія Західного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України прийняла рішення про визнання дій дочірнього підприємства «Рогатин-водоканал», зловживанням монопольним становищем на ринку надання послуг із централізованого водопостачання і водовідведення.

Розглянувши матеріали справи, Західне МТВ встановило, що ДП «Рогатин-водоканал» для приєднання до мереж вимагало від деяких замовників в обов’язковому порядку надання документів, які підтверджують право власності або право оренди на об’єкт, технічний паспорт на будинок, документи, що посвідчують особу. В той же час такі вимоги не передбачені чинним законодавством України.

«Споживачі не мали можливості відмовитись від послуг підприємства та звернутись до інших суб’єктів господарювання, оскільки ДП «Рогатин-водоканал» займає монопольне становище на ринку послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення в частині видачі технічних умов на приєднання до систем водопостачання в межах своєї території», - повідомили в Західному міжобласному територіальному відділенні АМКУ.

З огляду на викладені факти, Адміністративна колегія Західного МТВ АМКУ визнала дії ДП «Рогатин-водоканал» порушенням законодавства про захист економічної конкуренції та оштрафувала підприємство на 68 000 гривень.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.