Посадовець Коломийського лісгоспу налагодив корупційну схему з продажу деревини

Неправомірну вигоду вимагав один із керівників філії «Коломийського лісового господарства» ДП «Ліси України».

«Слідчі встановили, що 47-річний посадовець, мешканець Заболотівської ТГ, налагодив корупційну схему. Упродовж чотирьох місяців, з грудня 2022 по березень 2023 року, фігурант вимагав неправомірну вигоду у місцевого мешканця за продаж дров. Чоловік за документами виписав 10 кубів деревини, а мав отримати у кілька разів більше. Щоправда, значна частина твердого палива мала йти поза обліком, за це посадовець вимагав 150 тисяч гривень. Посадовець отримав частину неправомірної вигоди, загалом 24 тисячі гривень», - повідомили у поліції.

Під час передачі останнього траншу коштів, у службовому кабінеті адміністративного приміщення філії «Коломийське лісове господарство», фігурант був затриманий у процесуальному порядку.

«Службовець налагодив схему за якою оформляв накладну на певний об’єм деревини, а видавав втричі більше. Різниця в оплаті «осідала» в його кишені», - повідомили в Прокуратурі Івано-Франківської області.

З місця події поліцейські вилучили гроші отримані незаконним шляхом, робочий планшет та журнал випуску деревини.

Наразі чоловіку уже повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України «Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди».

Вирішується питання про обрання посадовцю запобіжного заходу.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.