У Долині виносять на сесію питання будівництва деревообробного заводу

Сесія Долинської міської ради планує знову розглянути питання будівництва деревообробного заводу. Про це повідомив голова Асоціації деревообробних підприємств Прикарпаття Ігор Соболевський.

«Питання будівництва заводу на Облісках знову виноситься на сесію. Це робиться всупереч волі та інтересів жителів громади, позиції депутатів, які вже кілька разів не підтримали рішення і врешті решт це питання не погодила земельна комісія. Як на мою думку, це вже занадто. Кожне питання, яке стосується громади має пройти громадські слухання. Крім того існує Закон, який регулює питання впливу на довкілля. У відповідності до цього Закону кожен житель громади має право на власну позицію і ця позиція має бути врахована. Питання заводу постало у площині наявності комунікацій і перш за все енергозабезпечення та наявність залізничної колії. Для їх облаштування необхідні великі кошти, порівняно з якими якась екологія, випари сушарок, дим кочегарок у вікна ліцею та сусідніх будинків, забиті вантажівками дороги чи здоров'я долинян нічого не значать», - зазначив І.Соболевський.

Нагадаємо, що це питання нещодавно вже розглядалося, але було зняте з порядку денного сесії.

Первинний проєкт рішення був розроблений на підставі звернення ТОВ «Карпати Трейд Буд».

За даними Опендатабот, власником ТОВ «Карпати Трейд Буд» є Родзоняк Роман Ігорович. Товариство засноване 28.09.2022, основним видом діяльності є «Лісозаготівлі».

Родзоняк Роман Ігорович є директором у таких відомих компаніях як ТОВ «Скорзонера» та ТОВ «ПБС». Ці компанії пов’язують з олігархом Ігорем Коломойським.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.