Прикарпатця, який порвав протокол про адміністративне порушення, оштрафували

Рожнятівський районний суд виніс вирок громадянину України (уродженцю рф), який порвав протокол про адміністративне правопорушення.

22 лютого 2023 року близько 11 години, обвинувачений у поліції в смт.Рожнятові для уникнення адміністративної відповідальності, умисно пошкодив обидва примірника адміністративного протоколу, розірвавши їх на чотири частини по горизонталі та вертикалі кожен примірник, чим привів цей офіційний документ у стан непридатний для подальшого використання за призначенням.

В ході судового засідання обвинувачений вину в скоєнні кримінального правопорушення визнав у повному обсязі, розкаявшись у скоєному, своїми показами підтвердив обставини, викладені в обвинувальному акті. Зокрема суду пояснив, що 22 лютого 2023 року неподалік церкви, що в селищі Рожнятів він продавав гриби та був запрошений працівником поліції до приміщення відділення поліції для складання протоколу про адміністративне правопорушення. З метою уникнення адміністративної відповідальності він розірвав два примірники протоколу про адміністративне правопорушення. У скоєному щиро розкаюється та просив його суворо не карати.

Суд визнав чоловіка винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 357 Кримінального кодексу України та призначив йому покарання у виді штрафу у розмірі п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян - 850 гривень.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.