Поліція затримала прикарпатку, яка продавала в мережі неіснуючі товари

Прикарпатка розміщувала яскраві оголошення з продажу одягу на одній із популярних інтернет-платформ, однак після оплати завдатку товар клієнти так і не отримували.

Жертвами шахрайки стали понад десяток громадян з різних областей України, яких вона ошукала на суму близько 50 тисяч гривень.

«В ході слідчих дій правоохоронці встановили, що 25-річна мешканка Івано-Франківська протягом тривалого часу у соціальній мережі створила фейкову сторінку, де виставляла на продаж речі. Головна умова – повна, або часткова передоплата. Однак після надходження грошей на банківську картку аферистка блокувала користувачів, а товар клієнти так і не отримували. Жертвами шахрайки стали понад 14 громадян», - повідомили у поліції.

Правоохоронці провели обшук в помешканні жінки де вилучено мобільні телефони, сім-карти, банківські платіжні карти, чорнові записи та інші речові докази, що підтверджують її злочину діяльність.

Слідчі повідомили про підозру зловмисниці у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених за ч. 1, 2 ст. 190 Кримінального кодексу України. Йдеться про шахрайство, вчинене повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або таке, що завдало значної шкоди потерпілому.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.