У Росільні встановили меморіальну дошку бійцю Павлу Василіву

30 квітня відбулось урочисте відкриття меморіальної дошки захиснику України Герою Василіву Павлу Мироновичу, який загинув 9 червня при виконанні військового обов’язку в боях за незалежність та територіальну цілісність України в районі села Спірного Донецької області.

Він був командиром одного з відділень 10 окремої гірсько-штурмової бригади. З перших днів повномасштабного вторгнення пішов боронити рідну землю від окупанта. У бійця залишилися батьки, дружина та четверо дітей.

«Мій син був патріотом завжди. Був настирливий від дитинства». Казав мамі «Я піду служити і крапка». Ми ходили в військомат кожного дня допоки не взяли. Хотів бути в спецназі, так і сталось. В 2014 році всі шестеро синів їхали на Революцію Гідності. В 2017 році пішов на війну від Національної гвардії України. Мав контузію. В 2022 році мама просила не йди дитино знову на війну. Але він не послухав ... Пішов навіть не попрощався. Всі шестеро синів Марії Миколаївни виховувалися в патріотичному дусі, зараз двоє на війні,один був учасником АТО», - розповіла матір бійця.

Пам’ятну дошку встановлено та освячено на фасаді Росільнянського ліцею випускником якого був Павло.

«Нехай молоді покоління, які навчатимуться в цьому закладі освіти, знають своїх Героїв. Не маємо права забути, яку ціну заплатили і продовжують платити по сьогоднішній день найкращі сини та доньки України, за наше з вами майбутнє у вільній, незалежній, Богом дарованій нам Україні! Слава і вічна пам’ять нашому Герою! Слава Україні!», - повідомили у Дзвиняцькій громаді.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.