Прикарпатці постраждали від шахраїв

Фото ілюстративне

У шахрайські пастки продовжують потрапляти мешканці області. Люди, введені в оману, самотужки відправляють кошти аферистам або за лічені хвилини втрачають заощадження за рахунків.

До правоохоронців звернувся 34 – річний мешканець Івано-Франківська. Чоловік розповів, що виклав оголошення про продаж товару на відому інтернет-платформу OLX. Невдовзі заявнику написала невідома особа, яка начебто хотіла придбати товар, та надіслала посилання на доставляння. Заявник вніс у посиланні свої персональні та банківські дані. У результаті в нього списали більше ніж 31 тисячу гривень.

Від онлайн-аферистів потерпів і 39-річний мешканець Нижньовербізької ТГ, який знайшов у інтернеті оголошення про продаж мотоблока і завчасно скинув передплату - 6500 гривень. Отримавши кошти шахрай перестав виходити на зв'язок.

У схожий спосіб ошукали й 18 річного івано-франківця, який скинув завдаток за квартиру. Щойно переслав 10 тисяч гривень авансу, як оголошення про оренду помешкання з мережі зникло.

Постраждала від шахраїв і 30-річна мешканка с. Пасічна. Щоби виготовити електронний підпис, вона зайшла в телеграм - канал одного із банків. Невдовзі до неї зателефонувала невідома особа та повідомила, що потрібно ввести паролі до банківських рахунків. Жінка виконала всі вказівки невідомого шахрая і за лічені хвилини з її картки були перераховані заощадження - 15 тисяч гривень.

За всіма фактами поліцейські розпочали кримінальні провадження за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.