Протягом травня центр Коломиї відключатимуть від електропостачання

З 1 по 31 травня в центральній частині м. Коломия будуть проводитись масштабні ремонтні роботи у електромережах 0,4 кВ. Протягом місяця для мешканців середмістя можливі планові вимкнення електропостачання. Про це повідомили в АТ «Прикарпаттяобленерго».

Ремонтні роботи пов’язані із технічним переоснащенням повітряних ліній класу напруги 0,4 кВ з застосуванням самоутримних ізольованих проводів. Їх проводитимуть фахівці підрядної організації ТОВ «ЕлектроПолюс-ІФ», які забезпечені усім необхідним обладнанням та персоналом, щоб провести реконструкцію швидко та якісно.

«Зараз проводи проходять по кронштейнах фасадів будинків, і звичайний, неізольований провід обслуговувати там складно, - пояснює Анатолій Косован, директор філії обленерго «Коломийська». - Тепер лінії протягнуть самоутримним ізольованим проводом, так званим СІПом, який значно простіший та менш вибагливий в обслуговуванні. Частина ліній залишаться на кронштейнах, а частину виведуть на електроопори. Нові лінії будуть набагато стійкіші проти сили вітру чи падіння гілок, а якщо під час буревію СІП і порветься, то ризик від нього для життя людини значно нижчий, ніж від старого оголеного проводу.

Окрім того підвищиться якість електропостачання та стан напруги через більше січення проводу СІП та кращу пропускну здатність. Це дуже важливо для центральної частини міста, яке активно розвивається. Виробники дають гарантію на СІПи – щонайменше 30 років. Тимчасові перерви в електропостачанні сьогодні забезпечать більш надійне електропостачання у майбутньому».

Планові вимкнення електропостачання стосуватимуться мешканців та бізнес по вулицях: Мазепи (з 1 по 74 номер будинку), Козланюка, Войнаровського (з 9 по 21 номер будинку), Валова (з 43 по 67 номер будинку), Стуса, Шухевича, Коновальця.

Відбуватимуться вони у робочі дні з 1 по 31 травня. Інформацію про дати планових вимкнень та орієнтовний час відновлення електропостачання за адресою можна отримати на сайті АТ «Прикарпаттяобленерго» під кнопкою «Немає світла».

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.