Прикарпатець, який вкрав автомобіль, отримав 5 років ув’язнення

Галицький районний суд виніс вирок уродженцю Бурштина, який викрав автомобіль.

На момент скоєння злочину обвинувачений вже мав дві судимості за угон та одну судимість за крадіжку.

25 лютого 2023 у вечірню пору доби обвинувачений, прогулюючись по м. Бурштину і знаючи, що за місцем його постійного проживання у гаражі його сусіда знаходиться легковий автомобіль марки «ВАЗ 21013», близько 23 години вирішив незаконно заволодіти вказаним транспортним засобом з метою покататись на ньому автошляхами району.

«Він підійшов до воріт гаражу, які були зачинені на врізний замок, із застосуванням фізичної сили підняв обидві створки воріт, внаслідок чого вони відчинились, і проник усередину гаражного приміщення. Достовірно знаючи, що власник залишає ключ від автомобіля у замку запалювання, сів у салон вказаного транспортного засобу, за допомогою наявного у замку запалювання ключа запустив двигун і поїхав у напрямку м. Рогатина. Проїхавши близько 10 км, між с. Конюшки Рогатинської територіальної громади та с. Чагрів Букачівської територіальної громади Івано-Франківського району, в урочищі «Зелена криничка», автомобіль під керуванням обвинуваченого заглох і той, не маючи змоги повторно запустити двигун, залишив транспортний засіб на дорозі і пішки повернувся до місця свого постійного проживання», - йдеться у вироку суду.

Своїми умисними діями обвинувачений скоїв злочин передбачений ч. 2 ст. 289 КК України, як незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене повторно та поєднане з проникненням в приміщення.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений свою вину в інкримінованому кримінальному правопорушенні визнав повністю, дав показання, які фактично відповідають вищезазначеним обставинам. У скоєному розкаявся. Він визнав, що, коли виїжджав з гаражу пошкодив бік авто. Проїхавши близько 10 км, в автомобілі обірвався трос газу, в результаті чого не можливо на ньому було їхати. Після чого залишив транспортний засіб на дорозі і пішки повернувся до місця свого постійного проживання. Наступного ранку до нього приїхали працівники поліції, яким він розповів про всі обставини скоєного ним злочину. У скоєному щиро кається.

Суд переконався в тому, що обвинувачений вірно розуміє суть обставин справи. В суду не виникло сумнівів в добровільності та істинності його позиції. Після роз`яснення порядку та об’єму права на оскарження фактичних обставин справи, вислухавши думку учасників процесу, суд ухвалив визнати недоцільним дослідження доказів щодо обставин, які ніким не оспорюються та визначити об’єм дослідження доказів допитом обвинуваченого та матеріалами справи що стосуються особи обвинуваченого. Інші докази в порядку передбаченому ч. 3 ст. 349 КПК України судом не досліджувалися.

Суд визнав його винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 289 КК України та призначив йому покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі без конфіскації майна.

Строк відбування покарання рахуватимуть з моменту фактичного затримання, а саме - з 26 лютого 2023 року.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.