Прикарпатка, яка вкрала шоколадки у магазині, отримала 19 місяців ув’язнення

Тисменицький районний суд виніс вирок прикарпатці, яка вже мала декілька судимостей за майнові злочини.

6 грудня 2021 року близько 14:15 обвинувачена, перебуваючи в магазині, таємно викрала з торгової полиці із солодощами 6 (шість) плиток шоколаду вагою 300 грам кожна загальною вартістю 420 грн. Своїми злочинними діями обвинувачена завдала потерпілій матеріальну шкоду на вказану суму.

Обвинувачена в судовому засіданні повністю визнала свою вину у вчиненні крадіжки і пояснила, що дійсно 6 грудня 2021 р. біля 14 год, перебуваючи в магазині с. Угринові Івано-Франківського району, таємно викрала з торгової полиці із солодощами 6 плиток шоколаду на загальну суму 420 грн. Заподіяні збитки потерпілій відшкодувала. У скоєному щиро покаялася.

При призначенні обвинуваченій покарання суд враховує ступінь тяжкості вчиненого злочину, який є нетяжким злочином, особу винної, а саме те, що вона раніше судима за вчинення крадіжок, даний злочин вчинила в період іспитового строку, психіатричної допомоги не отримувала і на відповідному обліку не перебуває; в липні 2014 р. отримала наркологічну допомогу в зв’язку з діагнозом: розлад психіки та поведінки внаслідок вживання опіоїдів, синдром залежності; перебуває на наркологічному обліку, у вересні 2019 р. отримала курс замісної підтримуючої терапії; хворіє хронічним гепатитом С.

На період часу, що відноситься до інкримінованого їй злочину, обвинувачена перебувала і на даний час перебуває в стані, при якому здатна в повній мірі усвідомлювати свої дії та керувати ними, застосування примусових заходів медичного характеру не потребує.

Суд враховує обставини, що пом’якшують покарання, до яких відносить щире каяття обвинуваченої, добровільне відшкодування потерпілій завданого збитку, та відсутність обставин, що обтяжують покарання. Суд також ураховує позицію потерпілої, яка поклалась на розсуд суду щодо призначення обвинуваченій покарання.

З урахуванням викладеного суд уважає, що обвинуваченій слід призначити покарання у виді позбавлення волі у межах санкції ч. 2 ст. 185 КК України, так як вказане покарання необхідне і достатнє для її виправлення та попередження нових кримінальних правопорушень.

Суд визнав обвинувачену винною у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 185 КК України, та призначив їй покарання у виді позбавлення волі на строк один рік шість місяців. З урахуванням ухвали Івано-Франківського апеляційного суду від 2 березня 2022 року, та призначив їй остаточне покарання за сукупністю вироків один рік сім місяців позбавлення волі.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.