Суд оштрафував прикарпатця, який самовільно зрубав три верби

Коломийський міськрайонний суд виніс вирок жителю Коломийщини, який вчинив самоправство, що заподіяло значну шкоду державним інтересам.

9 березня 2023 року близько 12:00 обвинувачений самовільно, без отримання дозволу виконавчого комітету Печеніжинської селищної ради ТГ та документа, який посвідчує право на проведення таких робіт, у с. Сопові Печеніжинської ТГ, на земельній ділянці, що належить до земель державної форми власності, неподалік річки Сопівки, за допомогою бензопили незаконно спиляв три дерева породи верба, загальною кубомасою 1,49 куб. м. Відтак, своїми діями заподіяв шкоду у сумі 3900 грн.

Прокурор подав до суду обвинувальний акт, в якому зазначив клопотання про розгляд кримінального провадження у спрощеному порядку без проведення судового розгляду у судовому засіданні.

Як вбачається з долученої до обвинувального акта письмової заяви обвинуваченого, яка складена в присутності захисника, обвинувачений беззаперечно визнав свою винуватість у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ст.356 КК України, згоден із встановленими досудовим розслідуванням обставинами, ознайомлений з обмеженням права апеляційного оскарження згідно з ч.2 ст.302 КПК України та погодився на розгляд обвинувального акта у спрощеному провадженні за його відсутності.

Суд визнав обвинуваченого винним та призначив покарання у виді штрафу у розмірі п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 (вісімсот п’ятдесять) гривень.

Крім того, з обвинуваченого стягнуть на користь держави 1911 гривень витрат за проведення експертизи.

Речові докази - 15 розрізаних дерев’яних колод дерева породи верба передали Печеніжинській селищній раді територіальної громади.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.