У Тисмениці стартує фотовиставка «Границі»

23 квітня о 14.00 в Народному домі Тисмениці відбудеться відкриття фотовиставки ГРАНИЦІ / GRANICE.

Співпраця прикарпатських фотографів з Жешівським Фотографічним Товариством розпочалася у 2016 році тематичним проєктом «Прикарпаття». За ним були наступні спільні пленери і вистави: «Мистецтво мінімалізму», «Портрет», «Відображення та тіні», «Воскресіння».

У листопаді 2022 в Жешові відбулася шоста спільна експозиція «Границі». Згодом в січні-лютому в мистецькій локації Підземний Перехід ВАҐАБУНДО в Івано-Франківська відбувся другий показ виставки і от зараз вона дісталася до Тисмениці.

За традицією всі спільні фотовиставки польських і українських митців відбуваються почергово у двох країнах, одна з них навіть дісталася Румунії.

На виставці у листопаді 2022 в галереї RSF Nierzeczywistej були представлені світлини, які є фотографічною інтерпретацією думок, вражень і подій, пов’язаних із поняттям кордону авторами світлин. До них належать ті, що стосуються ситуацій, пов’язаних з перетином державного кордону, а також адміністративно-правових обмежень. Деякі автори виставки також помічають непрохідні межі між природними стихіями. На виставці також можна помилуватися фотографіями природи.

Тема кордону привернула увагу деяких авторів до почуттів і вражень, пов'язаних з межами фізичної витривалості, болем, важкими психічними станами. Досвід, отриманий в «прикордонних зонах» наших розумових здібностей, іноді дозволяє поглянути на наші життєві ситуації «з іншого ракурсу». Це може збагатити нас внутрішньо, але також може позбавити нас впевненості в собі перед обличчям крихкості нашого існування. Тому багато фотографій, представлених на виставці, торкаються теми кордону через портрети чи світлини, які символічно відсилають до ситуацій, в яких ми пережили страх, обмеження, травматичний досвід.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.