Студенти ІФНМУ вивчають структуру людського тіла на сучасному анатомічному столі

Здобувачі ступеня доктора філософії спеціальності 226 «Фармація, промислова фармація» Тетяна Костащук, Любомир Гаврищук та Вікторія Рєзнік отримали нові знання завдяки використанню новітнього анатомічного столу Anatomage.

«Цей стіл є сучасним інструментом, який дозволяє студентам глибше вивчати структуру людського тіла та дізнатися про нові методи лікування та діагностики захворювань. Анатомічний стіл Anatomage використовується у навчанні майбутніх фармацевтів в багатьох країнах світу, тому досвід, отриманий нашими здобувачами, високо оцінюється у міжнародній спільноті фармацевтів», - повідомили в ІФНМУ.

Як розповідають здобувачі, одним з напрямків сьогоднішнього дослідження був сублінгвальний шлях введення лікарських засобів. Зокрема, було встановлено, що цей шлях введення є ефективним, швидкодійним і, за біодоступністю, практично рівноцінним парентеральному. Такий ефект досягається за рахунок «оминання» печінки в процесі доставки ліків. Здобувачі змогли детальніше дослідити анатомічну структуру сублінгвального шляху та відповідні процеси засвоєння лікарських препаратів.

Цей шлях введення має значний потенціал у покращенні ефективності лікування, оскільки дозволяє зменшити кількість препаратів, необхідних для досягнення бажаного результату. Крім того, використання сублінгвального шляху може знизити ризик побічних ефектів, пов'язаних з проходженням лікарських засобів через шлунок та печінку.

Можливості отримати новий досвід посприяли завідувачка кафедри анатомії, професорка, докторка медичних наук Оксана Попадинець і завідувач кафедри фармацевтичного управління, технології ліків та фармакогнозії, професор, доктор фармацевтичних наук Андрій Грицик, які прагнуть забезпечити найвищий рівень освіти та досліджень ІФНМУ.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.