На війні загинув прикарпатець Віталій Дерев’янко

12 квітня від поранень на війні помер 27-річний боєць взводу батальйону морської піхоти Віталій Дерев’янко.

Боєць зазнав поранень біля Новобахмутівки Покровського району Донецької області.

Віталій Дерев’янко народився 27 лютого 1996 року у м.П’ятихатки Дніпропетровської області. З 1998 — го його сім’я переїхала на проживання у м.Бурштин, а з 2006 - оселилися в с.Конюшках Рогатинської громади.

Тут у 2011 році Захисник закінчив Конюшківську загальноосвітню школу І-ІІІ ст. Згодом здобув професію агента з організації туризму, адміністратора в Бурштинському торговельно-економічному коледжі Київського національного торговельно-економічного університету.

Його історія боротьби розпочалась 29 червня 2022 року. Саме тоді Віталій Дерев’янко був призваний у зв’язку з мобілізацією. Матрос розвідувального відділення виконував бойові завдання у гарячих точках Сходу. Двічі проходив навчання в Англії, щоб досконало виконувати, покладену на нього місію захисту України.

У молодого воїна залишились батьки, 2 братів, сестричка та кохана дівчина.

«Схиляємо голову перед подвигом нашого Героя. Висловлюю щирі співчуття рідним, близьким та бойовим побратимам. Важко знайти слова втіхи, неможливо загоїти біль та гіркоту від втрати, проте світлі спогади про Героя України завжди будуть сильнішими за смерть», - повідомили у Рогатинській громаді.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.