Прикарпатець, який вкрав телефон, отримав 5 років ув’язнення

Івано-Франківський міський суд виніс вирок прикарпатцю, який вже мав судимість за скоєння майнового злочину.

20 червня 2022 року близько 18:00 хвилин, на березі річки «Бистриця-Надвірнянська», неподалік вулиці Івасюка у місті Івано-Франківську, обвинувачений, переконавшись у тому, що за його діями ніхто не спостерігає, діючи умисно та повторно, з метою незаконного збагачення, таємно, шляхом вільного доступу, викрав мобільний телефон марки «Iphone 11 Pro Max» вартістю 24 540 гривень, який потерпіла поставила біля себе, відпочиваючи поблизу річки.

Після чого обвинувачений з викраденим майном покинув місце вчинення кримінального правопорушення та розпорядився ним на власний розсуд, чим завдав потерпілій матеріальну шкоду на загальну суму в розмірі 24 540 гривень.

На момент винесення вироку потерпіла виїхала в США та не повернулася.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений у судовому засіданні свою вину не визнав, суду пояснив, що він жодного злочину не вчиняв. Повідомив, що телефон знайшов на березі річки, який у подальшому продав своїм рідним братам за 600 гривень. Також обвинувачений повідомив, що на березі річки, де він знайшов телефон відпочивали сторонні люди, однак він не вживав жодних дій, щоб знайти власника телефону, а знайшовши його відразу пішов з річки додому, а також витягнув з телефону карточку мобільного оператора.

Незважаючи на те, що обвинувачений свою вину не визнав, його вина повністю доводиться сукупністю зібраних в кримінальному провадженні та досліджених в судовому засіданні доказів.

Свідок в судовому засіданні пояснила, що працює в магазині з продажу побутової техніки та електротоварів. Крім продажу товарів магазин приймає на комісію побутову техніку та мобільні телефони. 21.06.2022 року в магазин прийшли двоє хлопців, наскільки їй відомо рідні брати обвинуваченого та принесли на комісію мобільний телефон «Iphone 11 Pro». Після огляду телефону свідок прийняла вказаний телефон на комісію заплативши за нього суму, що на той час становила 400 доларів США. Після розблокування телефону в магазин прийшла потерпіла та повідомила, що згідно з даними геолокації в магазині знаходиться викрадений в неї телефон «Iphone 11 Pro». Працівники поліції вилучили вказаний телефон та повернули потерпілій, а гроші, які свідок заплатила за телефон, принесли брати обвинуваченого, які здавали його на комісію.

Суд прийшов до висновку, про неможливість застосування при призначенні покарання вимог ст.75 КК України у зв’язку з наявністю в обвинуваченого непогашеної судимості в тому числі за злочини проти власності та невизнання ним своєї вини.

Суд визнав чоловіка винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч.4 ст.185 КК України та призначив йому покарання у виді позбавлення волі на строк п’ять років. Строк відбування покарання обвинуваченому рахуватимуть з моменту набрання вироком законної сили.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.