Смушак: оплачувати за паркування потрібно виключно у безготівковій формі

Заступник міського голови Івано-Франківська Михайло Смушак закликав франківців дотримуватись кількох правил під час оплати послуг за паркування.

Текст подаємо повністю:

Правило 1. Перші 10 хвилин зупинки на майданчиках для платного паркування є БЕЗКОШТОВНИМИ. Це передбачено приміткою статті 152-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Тому, якщо нам потрібно припаркувати свій автомобіль до 10-и хвилин – гроші не оплачуємо! Також ми маємо 10 хвилин безкоштовного паркування після завершення оплаченого періоду.

Правило 2. Оплата за паркування здійснюється виключно у БЕЗГОТІВКОВІЙ формі шляхом придбання паркувального талону з визначеною тривалістю паркування; за допомогою засобів мобільного зв’язку; через паркувальний автомат або платіжний пристрій з введенням реєстраційного номера транспортного засобу; через автоматичний в’їзний та виїзний термінали. У жодному разі не оплачуємо за паркування готівкою у руки людині в жилетці, яка називає себе паркувальником.

Правило 3. Паркувальні автомати, призначені для сплати вартості послуг з користування майданчиками для платного паркування повинні обов’язково підтримувати оплату з використанням платіжних карток та готівки. Тобто, якщо Ви хочете оплатити за паркування платіжною карткою через паркувальний автомат, а оплата карткою таким паркоматом не підтримується, за паркування НЕ ОПЛАЧУЄМО! Якщо паркувальний автомат з якихось причин не працює – тим більше НЕ ОПЛАЧУЄМО!

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.