Прикарпатець, у якого знайшли наркотичні таблетки та канабіс, заплатить штраф

28 березня у Калуському суді постановили вирок, яким затвердили угоду про визнання винуватості укладену між прокурором Калуської окружної прокуратури та обвинуваченим. Про це повідомили у Калуському міськрайонному суді.

Сторони погодили, що обвинувачений вину визнає повністю, та згідний на покарання у виді штрафу у розмірі 17000,00 гривень. Таке покарання обумовлене тим, що на початку 2021 року (точний час та дату досудовим розслідуванням не встановлено) обвинувачений придбав 103 таблетки у блістерах SUBUTEX із вмістом наркотичного засобу, обіг якого обмежено – бупренорфіну та пакет із вмістом особливо небезпечного наркотичного засобу, обіг якого заборонено – канабісу. Частину наркотичних засобів чоловік зберігав за місцем свого проживання, а іншу частину у гаражному приміщенні. Під час проведення обшуків працівниками поліції наркотики були виявлені та вилучені і направлені на експертизу.

Згідно висновку експерта таблетки містять у своєму складі наркотичний засіб, обіг якого обмежено, – бупренорфін, загальною масою 0,2385 грама, а пакет сірого кольору із вмістом речовини рослинного походження зеленого кольору, є особливо небезпечним наркотичним засобом, обіг якого заборонено, – канабісом, маса якого (в перерахунку на висушену речовину) становить 40,236 грама.

«У процесі розгляду справи, суд прийшов до висновків, що така угода про визнання винуватості відповідає вимогам кримінально-процесуального законодавства та є добровільною. Обставин, які би перешкоджали затвердженню угоди, суд не встановив», - йдеться у повідомленні.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.