У Бурштині планують побудувати завод з переробки кукурудзи

21 березня відбулася зустріч керівництва громади, депутатів та громадськості із представниками компанії, котра планує вести бізнес у Бурштинській громаді.

Нагадаємо, за рішенням Бурштинської міської ради від 22.12.2022 №16/42-22, до переліку земельних ділянок право оренди на які виставляється на земельні торги у формі електронного аукціону, була включена земельна ділянка площею 12 га, що знаходиться у м. Бурштині біля території, запланованої під будівництво індустріального парку.

Стартова ціна продажу земельної ділянки у відповідності до діючих нормативних документів та рішень міської ради склала 282 353 грн. На торги міською радою було виставлено право оренди земельної ділянки терміном на 10 років. В ході проведення аукціону перемогу отримало Товариство з обмеженою відповідальністю «ЕКОІНВЕСТ ПРИКАРПАТТЯ», яке запропонувало найбільшу ціну за право оренди земельної ділянки, а саме 400 000,0 грн. Протокол за результатами земельних торгів № LRE001-UA-20221229-13621 підписаний організатором, виконавцем та переможцем 31.01.2023 року.

«Попередньо, виставленню земельної ділянки на аукціон передувало звернення компанії, яка планує реалізувати інвестиційний проект, що включає в себе будівництво з переробки кукурудзи на крохмаль, що буде використовуватись у виробництві молочної кислоти з подальшою переробкою в органічні полімери. Майбутній виробничий процес базуватиметься на екологічно безпечних та енергоощадних технологіях і дозволить створити у громаді не менше як 90 робочих місць. Будівництво заводу триватиме впродовж 2-х років. Надалі компанія надасть клопотання про розроблення Детального плану території, яке буде розглядатися на сесії Бурштинської міської ради з подальшим його громадським обговоренням та затвердженням», - повідомили в Бурштинській міській раді.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.