Зловмисник, який вкрав телефон у Калуші, отримав 5 років позбавлення волі

Калуський міськрайонний суд виніс вирок уродженцю Дніпропетровщин, який вчинив таємне викрадення чужого майна, повторно, в умовах воєнного стану.

Обвинувачений вже мав судимість за крадіжку у лютого 2022 року. Будучи раніше судимим за вчинення корисливих злочинів, маючи не зняту та непогашену у встановленому законом порядку судимість, на шлях виправлення не став і повторно вчинив новий корисливий злочин в умовах воєнного стану.

08.12.2022 року обвинувачений, за запрошенням власника квартири перебував в квартирі, де побачив на столі мобільний телефон, взяв його зі стола і покинув приміщення будинку. Своїми умисними діями завдав матеріальної шкоди потерпілому на загальну суму 1 849 грн.

Обвинувачений в судовому засіданні свою вину у вчиненні злочину визнав повністю та підтвердив суду обставини, за яких він вчинив крадіжку. Пояснив, що викрадений телефон продав за 300 грн., а виручені кошти витратив на власні потреби. Не оспорює вартості мобільного телефону, яка зазначена в обвинувальному акті. Усвідомлює що вчинив неправомірно. Розкаюється за вчинене, обіцяє, що в подальшому так вчиняти не буде. Просить суворо не карати.

«Потерпілий пояснив, що на початку грудня минулого року одного дня в післяобідню пору зустрів одного знайомого і вони вживали алкоголь на вулиці в м. Калуші. Потім до них приєднався і обвинувачений. Не пам’ятає як опинився в одній незнайомій квартирі. Пригадує, що там залишив свій телефон на тумбочці. Далі пригадує, що телефону вже не було і він пішов з тієї квартири. Наступного дня він повернувся до тієї квартири з вимогою щоб йому повернули телефон, але жильці тієї квартири повідомили, що його мобільний телефон забрав обвинувачений. Щодо покарання обвинуваченому, то покладається на розсуд суду», - йдеться у вироку суду.

Суд визнав недоцільним дослідження доказів щодо тих обставин, які ніким не оспорюються.

Суд визнав обвинуваченого винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 185 КК України та призначив йому покарання у виді позбавлення волі строком на 5 (п’ять) років. До набрання вироком законної сили обрав запобіжний захід у виді тримання під вартою та взяв його під варту в залі суду.

Вирок суду набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги, вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.