Назвали лауреатів премії імені Ярослава Лукавецького

15 березня комісія з присудження обласної премії імені Ярослава Лукавецького визначено переможців цієї премії.

У галузі архітектури лауреатом премії імені Ярослава Лукавецького став авторський колектив (архітектор – Сергій Петрич, співавтори – Олеся Прокіпчук та Ірина Питляр). Колектив запропонувала благодійна організація «Благодійний фонд «Чисті Серцем» за проект «Комплекс протиаварійних робіт та регенерації будинку на площі Ринок, 5 у місті Івано-Франківську».

У номінації «Дизайн» премію присуджено Віталію Городецькому. Його кандидатуру запропонувала Івано-Франківською обласна організація Спілки дизайнерів України за розробку новітніх дизайнерських концепцій в ювелірному мистецтві.

Лауреат премії імені Ярослава Лукавецького у номінації «Образотворче мистецтво» – Орест Кузів. Музей мистецтв Прикарпаття вніс кандидатуру Ореста Кузіва за вагомі творчі здобутки в галузі живопису, співорганізації волонтерських виставкових проектів.

Номінація «Народне мистецтво» премії імені Ярослава Лукавецького – лауреат Руслана Гончарук, яку запропонували в Регіональному центрі народного мистецтва «Гуцульська Гражда» за вагомий внесок у розвиток народного та декоративно-ужиткового мистецтва.

Довідково

Обласна премія імені Ярослава Лукавецького є найвищою відзнакою, яка присуджується митцям Прикарпаття за вагомий внесок у розвиток образотворчого (живопис, скульптура, графіка), народного, декоративно-ужиткового мистецтва, архітектури і дизайну.

Вручення премій переможцям відбудеться у квітні цього року.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.