Франківські депутати закликають відновити виплати військовим

Івано-Франківська міська рада прийняла звернення до центральних органів влади проти скасування доплат для військовослужбовців.

Звернення зачитав детутат, голова фракції «Європейської Солідарності» в міській раді Олексій Петечел.

По-перше, визначення зон військових дій часто довільне, не враховує перебування під обстрілами з боку окупанта, ракетних атак і їх відбиття. Щоденне перебування наших військових на таких позиціях повʼязане із величезними ризиками для їхнього життя і здоров'я.

По-друге, влада по суті вимагає знімати ці виплати з тих, хто був поранений і через це вже не може перебувати на передовій, або з тих, хто перебуває на відновленні перед поверненням до зони бойових дій. Це неприпустимо.

По-трете, значна частина згаданих доплат у розмірі 30 000 грн. витрачаються на закупівлю спорядження, форми, якісних бронежилетів чи спальників, на ремонт автомобілів і приміщень, в яких змушені перебувати військовослужбовці. Закуповується й інше обладнання, необхідне для несення служби.

Вимагаємо не економити на наших воїнах, а шукати можливості, для належного забезпечения всіх військових і підвищити виплати для тих, хто на передовій.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.