СБУ затримала верховинця, який вихваляв «вагнерівців»

Кіберфахівці СБУ викрили мешканця селища Верховина Івано-Франківської області, який поширював у Facebook контент з російською воєнною пропагандою.

«38-річний чоловік репостив у Facebook агітаційні відео з TikTok із тегами #ZOV, #россия, #запутина тощо. Пафосні відеоролики, які він розміщував, вихваляли та прославляли вояків російської ПВК «Вагнер», політичне керівництво рф та інші військові підрозділи країни-агресора. Під час обшуку СБУ виявила в телефоні агітатора переписку з російським вояком, у якій фігурант бажав агресорам удачі, називаючи їх «браттями», а також написав гасло «слава россии», - повідомили в пресцентрі СБУ в Івано-Франківській області.

Слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру за ч. 3 ст. 436-2 КК України – виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників.

За такі дії законом передбачено позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з конфіскацією майна або без такої.

Фігуранта затримано, готується обрання йому запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснює Управління СБУ в Івано-Франківській області за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.