За січень-лютий прикарпатці сплатили 1,5 млрд. гривень ПДФО

За січень-лютий 2023 року прикарпатці сплатили до зведеного бюджету понад 1,5 мільярди гривень податку на доходи фізичних осіб, що на 375 мільйонів гривень більше порівняно з відповідним періодом минулого року. Про це повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

До місцевого бюджету надійшло 1,2 мільярди гривень податку на доходи фізичних осіб, до державного бюджету перераховано 321,9 мільйонів гривень цього податку.

Нагадаємо, відповідно до ст. 168 розділу IV Податкового кодексу України суб’єкти господарювання, які нараховують та виплачують дохід, який підлягає оподаткуванню на користь фізичних осіб, зобов’язані утримати податок на доходи фізичних осіб та сплатити його до бюджету.

Податок сплачується (перераховується) до відповідного бюджету під час виплати оподатковуваного доходу єдиним платіжним документом. Банки приймають платіжні документи на виплату доходу лише за умови одночасного подання розрахункового документа на перерахування цього податку до відповідного бюджету або розрахункового документа на зарахування коштів у сумі цього податку на єдиний рахунок.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.