Франківець, який вчинив різанину біля нічного клубу, отримав 5 років ув’язнення

Івано-Франківський міський суд виніс вирок уродженцю Івано-Франківська, який спричинив умисне тяжке тілесне ушкодження.

31 грудня 2021 року біля нічного клубу «Ельдорадо» в Івано-Франківську виникла бійка між двома компаніями.

Обвинувачений з метою заподіяння тілесних ушкоджень, із застосуванням заздалегідь заготовленого предмета у вигляді ножа, наніс два удари ножем по тілу потерпілого та два удари ножем по тілу іншого потерпілого. Після вчинення неправомірних дій обвинувачений спільно із особами, матеріали щодо яких виділені в окремі провадження, направилися у невідомому напрямку, а трьох потерпілих каретою швидкої медичної допомоги доставлено в Обласну клінічну лікарню в м. Івано-Франківську.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованих кримінальних правопорушеннях визнав повністю і беззастережно, підтвердив всі без винятку викладені в обвинувальному акті обставини.

«Суду пояснив, що 31 грудня 2021 року близько 04 год. він перебував в клубі «Ельдорадо», що по вул. Івасюка в м. Івано-Франківськ, з двома товаришами. Коли вони почали розходитися, то невідомий чоловік почав його ображати, висловлюючись нецензурно. Почався конфлікт, в який втрутилися потерпілі. Конфлікт переріс в бійку. Він з собою мав ніж, яким завдав потерпілим тілесні ушкодження. Він також був поранений і переніс операцію. У вчиненому щиро розкаявся, належні висновки собі зробив і більше так вчиняти не буде, всі завдані збитки потерпілим він добровільно відшкодував та просив суворо його не карати», - йдеться у вироку суду.

У досудовій доповіді Івано-Франківського районного відділу філії ДУ «Центр пробації» в Івано-Франківській області про обвинуваченого зазначено про середній рівень ризику ймовірності вчинення повторного кримінального правопорушення та високий рівень ризику небезпеки для суспільства, у тому числі для окремих осіб. Виправлення обвинуваченого, на думку органу пробації, без позбавлення або обмеження волі може становити небезпеку для суспільства, в тому числі окремих осіб. На думку органу пробації виконання покарання у громаді для обвинуваченого можливе за умови здійснення з боку органу пробації інтенсивного нагляду та застосування соціально-виховних заходів щодо сприяння у вирішенні проблем із контролем над поведінкою та мисленням.

Суд визнав обвинуваченого винуватим та призначив остаточне покарання у виді позбавлення волі на строк 5 (п’ять) років.

Вирок виніс Головуючий-суддя Роман Хоростіль.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.