Прикарпатець, який двічі обікрав сторожа телятника, отримав два роки ув’язнення

Рогатинський районний суд виніс вирок уродженцю с.Дубівців Галицького району, який скоїв дві крадіжки з телятника у с.Колоколині на Рогатинщині.

8 червня 2022 року близько 09:00 хв. проходив повз приміщення телятника у с.Колоколині та вирішив зайти до сторожа, щоб попросити в нього сигарет. Він зайшов до приміщення телятника та не знайшов сторожа у побутовій кімнаті, тоді в нього виник злочинний умисел на таємне викрадення чужого майна. Перебуваючи у приміщенні телятника, викрав належне сторожеві майно, а саме - комплект електробритви-тримера, яка була у використанні та знаходилася у картонній коробці, ринкова вартість якої станом на 22 червня 2022 року становила 320 грн. Викрадене майно помістив до внутрішньої кишені куртки, після чого покинув приміщення телятника.

Окрім цього, 5 листопада 2022 року близько 16:30 знову проходив повз приміщення телятника та вирішив зайти до працівника телятника, щоб попросити в нього сигарет. Коли він зайшов до приміщення телятника та не знайшов сторожа у побутовій кімнаті, тоді в нього виник злочинний умисел на таємне викрадення чужого майна. Він викрав належне сторожеві майно, а саме - вживаний мобільний телефон марки «Nokia», ринкова вартість якого станом на 5 листопада 2022 року становила 6100 грн, який знаходився в прозорому силіконовому чохлі, вартість якого становила 350 грн із захисним склом , ринковою вартістю 249,00 грн із сімкартою оператора мобільного зв`язку вартістю 100 грн, всього викрав майна на загальну суму 6799,00 грн. Викрадене майно помістив до внутрішньої кишені куртки, після чого покинув приміщення телятника.

Обвинувачений в інкримінованих йому кримінальних правопорушеннях, передбачених ч.4 ст.185 КК України, визнав себе виним повністю за обставин, які викладені в обвинувальному акті. У вчиненому щиро розкаявся, просив суд суворо його не карати.

Суд визнав чоловіка винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4ст.185 КК України та призначив йому остаточне покарання у виді позбавлення волі на строк 2 (два) роки, зарахувавши частково відбуте покарання за попереднім вироком. Строк відбування покарання у виді позбавлення волі обчислюватимуть з 16 листопада 2022 року.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги, вирок, якщо його не буде скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.