Прикарпатець, який забив до смерті товариша по чарці, отримав 7 років ув’язнення

Галицький районний суд виніс вирок уродженцю с.Більшівців, який до смерті побив односельчанина.

15.10.2022 року потерпілий, разом із іншими односельчанами, допомагав обвинуваченому збирати картоплю із його земельної ділянки, при цьому вживали спиртні напої.

Близько 19:00 усі місцеві жителі розійшлись, а потерпілий та обвинувачений пішли до приміщення літньої кухні, де продовжили вживати алкогольні напої. Під час вживання спиртного між чоловіками у приміщенні літньої кухні виник словесний конфлікт, під час якого господар на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин вирішив спричинити односельцю тяжкі тілесні ушкодження.

Обвинувачений завдав потерпілому численних ударів в голову. У подальшому, через кілька годин, він відвів потерпілого за межі свого господарства та залишив його на пасовищі, де той від отриманих тяжких тілесних ушкоджень помер.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованого йому злочину визнав.

«Він пояснив, що того дня разом із іншими односельцями, яких було чоловік 6, збирали картоплю із його земельної ділянки. Протягом дня вони всі вживали алкоголь, а саме самогон. У приміщенні літньої кухні потерпілий став вимагати, щоб він налив йому ще, але він відмовив, тоді почав його ображати нецензурною лайкою, між ними виник конфлікт та почалась шарпанина. Він вдарив кулаком правої руки у ділянку підборіддя. Від удару той упав на підлогу. Падав назад спиною. Далі лежачому на підлозі він наніс ще декілька ударів кулаками у ділянку обличчя, голови, можливо шиї. Скільки саме разів вдарив достеменно сказати не може. Потім він залишив його та пішов годувати господарство. Повернувся до приміщення кухні десь через годину, або більше та побачив у приміщенні кухні кров, все розкидано та перевернуто, сам потерпілий сидів на підлозі біля дивана, у нього були ушкодження на голові та кров текла із носа. Вважає, що можливо він вставав та падав, поки його не було. Крім нього в будинку нікого не було, бо він живе один. Він підняв потерпілого, поклав його руку собі на плече та вивів за межі свого господарства, де залишив на пасовищі. Думав, що той відійде та піде додому. Не думав що настануть такі наслідки. Сам пішов додому. Вранці прокинувся, покормив господарство та кілька разів дзвонив потерпілому, але той не відповідав. Знайшов його на пасовищі, де він його залишив. У вчиненому розкаюється, та шкодує що так сталося, просить пробачення у потерпілого. Частину спричиненої шкоди відшкодував, а саме 30000 гривень на похорон», - йдеться у вироку суду.

Суд визнав чоловіка винним у скоєнні кримінального правопорушення (злочину) передбаченого ч. 2 ст. 121 КК України та призначив йому покарання - сім років позбавлення волі.

На вирок може бути подана апеляція до Івано-Франківського апеляційного суду через Галицький районний суд Івано-Франківської області протягом тридцяти днів з моменту його проголошення.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.