Суд заочно визнав винним грузина, який спробував підкупити косівського поліцейського

Косівський районний суд виніс вирок уродженцю Грузії, який пропонував хабар начальникові Косівського відділу поліції Головного управління Національної поліції.

10 жовтня 2017 року о 15.40 обвинувачений в приміщенні службового кабінету № 15 Косівського відділу поліції, запропонував начальникові Косівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області неправомірну вигоду у виді грошових коштів в розмірі 300 (триста) доларів США, що станом на 10.10.2017 року згідно офіційного курсу гривні щодо іноземних валют становить 7965 (сім тисяч дев’ятсот шістдесят п’ять) гривень, за вирішення питання про повернення автомобіля марки «FORD TRANSIT CONNECT», на який ухвалою слідчого судді Косівського районного суду накладено арешт та який зберігається, як речовий доказ по кримінальному провадженні на території Косівського ВП ГУНП в Івано-Франківській області.

10 жовтня обвинувачений був затриманий, але вже 13 жовтня вийшов під заставу. 5 грудня 2017 року його було оголошено в розшук.

За даними правоохоронців, обвинувачений вилетів авіарейсом Київ-Тбілісі 1 листопада 2017 року.

«Свідок в судовому засіданні пояснив, що станом на 10.10.2017 року він обіймав посаду начальника Косівського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області. В перших числах жовтня 2017 року обвинувачений неодноразово телефонував йому та просив посприяти в вирішенні питання про повернення транспортного засобу автомобіля, який на той час зберігався на території Косівського РВП, як речовий доказ по кримінальному провадженню порушеному за ст.185 КК України, обвинуваченим по якому був його знайомий. На вказаний транспортний засіб було ухвалою слідчого судді Косівського районного суду накладено арешт, про що він пояснив ОСОБА_5 , однак останній наполегливо пропонував зустрітись. Розуміючи та усвідомлюючи злочинні наміри обвинуваченого, він про вказаний факт доповів рапортом у відділ внутрішньої безпеки ГУНП в Івано-Франківській області. Так, 10.10.2017 року в післяобідній час, до нього в службовий кабінет №15, що знаходиться в приміщенні Косівського РВП зайшов обвинувачений та підійшовши до стола запропонував та поставив на стіл конверт. Він не торкаючись вмісту конверта, викликав слідчого та в присутності понятих а також в присутності обвинуваченого було проведено огляд та виїмку грошових коштів а саме 300 доларів США , а саме 3 купюри номіналом по 100 доларів, які були опечатаними та переданими на відповідальне зберігання в камеру речових доказів», - йдеться у вироку суду.

Суд визнав обвинуваченого винним у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 3 ст.369 КК України та призначив покарання у виді 4 (чотирьох) років позбавлення волі без конфіскації майна.

Строк відбуття покарання рахуватимуть з моменту фактичного його затримання.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.