Прикарпатець, який рубав ліс на Болехівщині, відбувся умовним терміном

Болехівський міський суд виніс вирок прикарпатцю, який здійснив незаконну порубку дерев в лісовому масиві Козаківського лісництва державного підприємства «Болехівське лісове господарство».

28 жовтня 2022 року обвинувачений взяв у брата бензопилу та сокиру та здійснив незаконну вирубку чотирьох дерев поради бук, які розрізав на колоди. Приблизно о 17:30 хв повернувся додому, взяв автомобіль марки 3ІЛ-131, яким користується без відповідної реєстрації, направився у лісовий масив, де попередньо здійснив незаконну порубку дерев, для того щоб завантажити незаконно зрубану лісодеревину на кузов автомобіля для перевезення по місцю проживання.

28 жовтня 2022 року приблизно о 18:00 під час погрузки незаконно зрубаної лісодеревини на автомобіль, обвинувачений був виявлений працівниками поліції.

Внаслідок протиправних дій обвинуваченого навколишньому природному середовищу заподіяно істотну шкоду в розмірі 53 тисяч гривень.

У судовому засіданні обвинувачений вину визнав та вказав, що з метою заготовки дров на зиму, немаючи ніякого дозволу, зранку пішов у ліс, де за допомогою бензопили та сокири, які взяв у брата зрізав дерева породи "бук" і порізав їх на колоди в розмірах, як зазначено в обвинувальному акті. Також взяв вантажівку брата, щоб перевезти деревину. Братові нічого не було відомо про ці обставини.

У вчиненому щиро розкаюється, запевнив, що усвідомив неправильність своїх дій, просить суворо не карати.

Суд визнав обвинуваченого винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1ст.246КК України та призначив йому покарання у виді одного року обмеження волі. На підставі ст. 75 КК України звільнив його від відбуття призначеного покарання з випробуванням строком на один рік, якщо він протягом цього іспитового строку не вчинить нового кримінального правопорушення і виконає покладені на нього обов’язки.

Вирок суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.