Водій, який смертельно травмував хлопчика у Майдані, відбувся умовним терміном

Тисменицький районний суд виніс вирок водію, який порушив правила безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого.

7 липня 2021 року близько 20:00 обвинувачений, керуючи автомобілем марки Ford Transit, рухався зі швидкістю 69…72 км/год., що значно перевищувала максимально-допустиму швидкість для даної ділянки дороги - 50 км/год. У цей час проїзну частину зліва направо відносно напрямку руху автомобіля, велосипедом почав перетинати малолітній. Водій автомобіля Ford Transit, маючи об’єктивну можливість завчасно виявити небезпеку для руху, у вигляді велосипедиста, своєчасно не вжив заходів для зменшення швидкості руху автомобіля аж до його зупинки, унаслідок чого вчинив наїзд на велосипедиста.

В судовому засіданні підсудний свою вину у вчиненні пред’явленого йому в обвинувальному акті злочину визнав повністю, в скоєному щиро розкаявся і вибачився перед потерпілою, дав суду показання, в яких повністю підтвердив обставини скоєного ним кримінального правопорушення вищенаведеного у вироку. Щиро розкаюється у вчиненому, дуже шкодує за наслідками скоєного. Унаслідок ДТП та постійних переживань значно погіршився стан його здоров’я. Заподіяні потерпілій злочином матеріальні та моральні збитки відшкодував в повному обсязі у добровільному порядку. Просить суд суворо його не карати.

Допитана в судовому засіданні потерпіла дала суду показання про те, що є матір’ю загиблого під час ДТП малолітнього від односельчан довідалася, що її син потрапиа в автоаварію. Прибувши на місце події вона побачила лежачого на обочині проїзної частини травмованого внаслідок ДТП сина, якому невідомі особи надавали медичну допомогу. Тілесні ушкодження її сину було заподіяно наслідок наїзду на нього автомобіля. Швидкою допомогою її сина разом з нею було доставлено в КНП «Івано-Франківська обласна дитяча клінічна лікарня Івано-Франківської обласної ради». Проте, оскільки тілесні ушкодження були несумісні з життям, її син помер в лікарняному закладі. Заподіяні злочином збитки обвинувачений відшкодував їй в повному обсязі в добовільному порядку, а тому претензій до нього немає, просить суворо його не карати.

Суд визнав чоловіка винним у скоєнні злочину передбаченого ст. 286 ч. 2 КК України та призначив йому покарання у виді трьох років позбавлення вол, без позбавленням права керувати транспортними засобами. На підставі ст. 75 КК України, обвинуваченого від відбування призначеного вироком судом основного покарання звільнив з випробуванням, встановивши іспитовий строк тривалістю один рік шість місяців.

Вирок виніс суддя Руслан Струтинський.

Вирок суду набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції. Вирок може бути оскаржений до Івано-Франківського апеляційного суду через Тисменицький районний суд протягом тридцяти днів з моменту його проголошення.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.