Прикарпатець, який вкрав арматуру з будівництва басейну, відбувся умовним терміном

Коломийський міськрайонний суд виніс вирок двірнику Шепарівцівської філії Коломийського ліцею № 5, який скоїв крадіжку з будівництва басейну «Н2О-CLASSIC» у м.Коломиї.

На момент скоєння злочину обвинувачений працював на посаді водія-охоронника в охоронній фірмі.

20 серпня 2022 року вночі обвинувачений таємно викрав шляхом перенесення із території будівництво басейну 8 металевих конструкцій, які помістив у легковий автомобіль та залишив місце події.

24 серпня вночі обвинувачений викрав 19 металевих арматур, які завантажив в автомобіль. Злочин не довів до кінця, оскільки був виявлений працівниками поліції Коломийського районного відділу поліції.

Таким чином, обивнувачений викрав арматуру загальною вагою 250 кг та вартістю близько 10 тисяч гривень.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованого кримінального правопорушення визнав повністю та підтвердив обставини вчиненого, вказані в обвинувальному акті. Обвинувачений суду пояснив, що на автомобілі фірми, в якій він працював охоронцем, намагався викрасти з території об’єкта металеві конструкції, однак, виконавши всі дії, які вважав за необхідне, не зміг цього зробити, оскільки був затриманий працівниками поліції. Вказані конструкції він добровільно повернув. Обвинувачений у вчиненому щиро розкаюється, просить його суворо не карати, розуміє, що вчинив не правильно, обіцяє в майбутньому подібного не вчиняти.

Суд визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст.15 - ч.4 ст. 185 КК України, і призначив йому покарання у виді позбавлення волі на строк 5 (п`ять) років. На підставі ст.75 КК України звільнив його від відбування призначеного покарання з випробуванням з іспитовим строком 1 (один) рік.

Вирок суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.