Помер освітянин Василь Ходан

Помер Василь Васильович Ходан – багатолітній директор Косівського училища прикладного та декоративного мистецтва, відмінник освіти України, член Національної спілки народних майстрів України, нагороджений нагрудним знаком «А. С. Макаренко». Про це повідомили у групі «Косів-Імена» у Фейсбуці.

Народився 21 квітня 1951 року, в с.Смодна Косівського району. Закінчив хімічний факультет Чернівецького державного університету та Прикарпатський національний університет ім. В. Стефаника.

З 1985 року працював у Косівському училищі прикладного та декоративного мистецтва. пройшов шлях від початкових педагогічних посад до директора закладу у 2002 р. і зарекомендував себе як талановитий педагог.

Був викладачем роботи в матеріалі на відділі художнього дерева, проректором Косівського державного інститут прикладного та декоративного мистецтва з питань гуманітарної освіти та виховання. З 2002 року очолював Косівське училище ПДМ.

Василь Ходан підготував більше 30 фахівців у галузі образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва. Серед його учнів – викладачі вищих навчальних закладів у галузі мистецтва і культури, працівники підприємств художньої промисловості, відомі художники, які успішно реалізують набуті знання у практичній сфері.

На посаді директора училища він зробив вагомий внесок у розвиток матеріально-технічного, кадрового, навчально-методичного забезпечення навчального закладу.

В. В.Ходан – автор низки навчально-методичних розробок, котрі з успіхом використовують у навчально-виховному процесі.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.