Прикарпатець, який вкрав гаманець, отримав 4 роки ув’язнення

Богородчанський районний суд виніс вирок прикарпатцю, який вже мав судимості за майнові злочини.

10 вересня 2022 року, приблизно об 11 годині, обвинувачений зайшов на територію господарства, щоб попросити сигарету у власника господарства. Не побачивши нікого на подвір`ї, він зайшов в будинок, там відкрив сумку, з якої таємно викрав жіночий гаманець сіро-чорного кольору, вартістю 80 грн, де знаходилися грошові кошти в сумі 650 грн. Після вчинення крадіжки залишив місце злочину, викраденим розпорядився на власний розсуд, спричинивши потерпілій матеріальних збитків на суму 730 грн.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованого йому кримінального правопорушення визнав повністю. За його словами, він йшов вулицею Українською, що в с. Горохолині Богородчанської територіальної громади. Він зайшов в будинок, де в коридорі на полиці меблевого набору побачив жіночу сумку коричневого кольору. Відкривши сумку, він побачив гаманець, витяг його, заховав у кишеню куртки та вийшов з будинку. Відійшовши від будинку, він оглянув гаманець, в якому була банківська карта, паспорт, кілька візиток та гроші в сумі 650 грн. Він витягнув гроші, а гаманець викинув. Після його викриття він детально розповів працівникам поліції про обставини вчинення злочину, показав, де викинув гаманець, сприяв у розслідуванні справи. Зазначає, що вчинення злочину сталося внаслідок збігу випадкових обставин.

Щиро розкаюється у тому, що сталося, просить суворо його не карати. Не оспорює кваліфікацію інкримінованого йому діяння, погоджується з тим, щоб не досліджувати докази стосовно фактичних обставин справи, які він не заперечує.

В судовому засіданні також встановлено, що обвинувачений вироком Броварського міськрайонного суду Київської області від 27 жовтня 2021 року засуджений за ч.3 ст.185 КК України до покарання у виді 4 років позбавлення волі та звільнений від відбування покарання на підставі ст.75 КК України з іспитовим строком 2 роки. Оскільки він вчинив інкримінований злочин до повного відбуття покарання за попереднім вироком, то остаточне покарання йому слід визначити на підставі ст.71 КК України за сукупністю вироків.

Суд визнав чоловіка винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.185 КК України, та із застосуванням ч.1 ст.69 КК України, призначив покарання у виді 4 (чотирьох) років позбавлення волі. На підставі ч.1 ст.71КК України частково приєднав невідбуте покарання за вироком Броварського міськрайонного суду призначив йому остаточне покарання за сукупністю вироків у виді позбавлення волі на строк 4 (чотири) роки 2 (два) місяці.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.