Прикарпатець, який крав шоколадки з магазину, отримав 5 років ув’язнення

Галицький районний суд Івано-Франківської області виніс вирок прикарпатцю, який скоїв декілька крадіжок та грабіж, маючи судимості за майнові злочини.

21 серпня 2022 року обвинувачений прийшов у магазин в м.Бурштині, де викрав три шоколадки загальною вартістю 352 гривні.

6 вересня 2022 року прийшов у цей же магазин, звідки вкрав три шоколадки на загальну суму 325 гривень.

8 вересня 2022 року прийшов у цей же магазин і вкрав чотири шоколадки на загальну суму 308 гривень.

9 вересня 2022 вкрав кілька шоколадок на загальну суму 451 гривня. Однак, цього разу його дії були помічені продавчинею. Він проігнорував її вимоги оплатити товар і залишив магазин з вкраденим.

10 вересня обвинувачений прийшов до знайомого, в якого побачив майже кілограм мідного дроту. Він вирішив відкрито заволодіти дротом вартістю майже 200 гривень. Із застосуванням фізичної сили відібрав у знайомого пакет та пройшов до однієї з кімнат його квартири. Там він побачив купюру 50 гривень, яку також привласнив.

В судовому засіданні обвинувачений вину у вчиненні кримінальних правопорушень (злочинів), передбачених ч. 4 ст. 185, ч. 4 ст. 186 КК України визнав у повному обсязі. Він та пояснив, що у лютому 2022 року він звільнився із місць позбавлення волі, після чого посварився із рідними, не міг знайти собі роботу, а воювати його не взяли, у зв’язку з чим він не мав грошей для існування. У вчиненому розкаюється, просить суворо його не карати.

Враховуючи наявність кількох обставин, які пом’якшують покарання обвинуваченого, а саме (визнання вини, щире каяття, повне відшкодування потерпілому спричиненої йому шкоди), суд призначив йому покарання у виді позбавлення волі нижче від найнижчої межі, встановленої санкцією ч. 4 ст. 186 КК України.

Суд визнав обвинуваченого винним та шляхом часткового складання призначених покарань, визначив йому покарання 5 (п’ять) років і 1 (один) місяць позбавлення волі.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.