Прикарпатець, який спалив господарський комплекс вітчима, відбувся умовним терміном

Богородчанський районний суд виніс вирок прикарпатцю, який вчинив умисне знищення чужого майна шляхом підпалу.

1 жовтня 2022 року близько 13 години 30 хвилин обвинувачений прийшов на територію господарства свого вітчима, за допомогою сірників підпалив сіно, яке знаходилось в стодолі, в результаті чого почали горіти всі господарські приміщення (хлів, стайня, стодола та підсобне приміщення).

На пожежі згоріли запчастини до трактора та інша сільгосптехніка на загальну суму 227 тисяч грн.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованого йому злочину визнав повністю. Перед тим він вживав спиртні напої, що призвело до його алкогольного сп`яніння. Перебуваючи у вказаному будинку, на ґрунті тривалих неприязних відносин, через малозначимий привід у нього з вітчимом виник конфлікт, в ході якого він наніс один удар в обличчя. Після того він вийшов з будинку, маючи злість на вітчима, зайшов у стодолу, де за допомогою сірників підпалив сіно, чим спричинив пожежу, внаслідок чого вигоріли всі господарські приміщення, сіно та інші речі, які в них знаходилися.

Щиро розкаюється у тому, що сталося, просить суворо його не карати. Просить врахувати, що він повністю відшкодував заподіяну потерпілому шкоду, те, що він виховувався в багатодітній сім`ї, яка складалася з восьмидітей, молодшим з яких він змушений допомагати матеріально. Зазначає, що готовий понести кримінальну відповідальність за вчинений злочин, однак просить не застосовувати до нього покарання у виді реального позбавлення волі.

Суд враховав, що вчинене діяння відноситься до тяжких злочинів, бере до уваги позитивну характеристику обвинуваченого, а також те, що він працює будівельником, на амбулаторному лікуванні у лікарів нарколога та психіатра він не перебуває та за такою медичною допомогою не звертався. Суд бере до уваги думку потерпілого, який не має до обвинуваченого претензії матеріального чи морального характеру й просить його суворо не карати.

Суд визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2ст.194КК України та призначив покарання у виді 3 (трьох) років позбавлення волі. На підставі ст.75 КК України звільнив обвинуваченого від відбування покарання з випробуванням, з іспитовим строком 2 (два) роки.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.